Cart 0
Přihlásit se

Medzi maškrty zaberá čokoláda a výrobky z nej prvé miesto a kraľuje na trhoch celého sveta. Poznajú ju takmer všetci - ale čo vedia o jej výrobe?

choco04.jpg

Základom čokolády sú kakaové bôby, ktoré ešte v šupke prešli procesom fermentácie (spôsob a dĺžka fermentácie má vplyv na jej chuť).

Po následnom sušení sú zbavené šupiek a lisované do kakaovej hmoty, z ktorej sa potom lisuje kakaové maslo.

Vzniknutá sušina sa používa na výrobu čokolády a kakaa.

Čím viac v kakaovej hmote zostáva kakaového masla, tým viac je čokoláda chutnejšie a jemnejšie.


choco02.jpg

V niektorých bežne dostupných lacných čokoládach a čokoládových výrobkoch, nahrádzajú výrobcovia kakaovú hmotu silno odtučneným kakaovým a niekedy aj karobovým práškom, drahé kakaové maslo lacnejšími alternatívami rastlinných tukov a pre zlepšenie chuti užívajú cukor, mlieko, rôzne prísady, ochucovadlá a pod. Náhrady čokolád sa však obvykle od čokolády líši chuťou a často aj textúrou. Väčšina čokolád na trhu je už tak spracovaná, že nemá ani čiastočne vlastnosti pravých kakaových bôbov.
Ani tmavá farba čokolády nie je zárukou dobrého vplyvu na zdravie, pretože sa zistilo, že niektorí výrobcovia dodávajú umelé farbivá.

choco03.jpg

Veľa ľudí ju nemôže jesť kvôli alergiám a iným vedľajším účinkom, aké spôsobujú práve tie rôzne dodávanej zložky.

Najlepšie čokolády na svete obsahujú nielen čistú prírodnú kakaovú hmotu (zlisované boby) ale ešte prídavok kakaového masla, ktoré nežlkne, a preto sa pri výrobe čistej horkej čokolády neužíva konzervačných látok. Taká čokoláda je potom neobyčajne jemnej chuti.

Výroba kvalitnej čokolády je umením, kde náročnosť prípravy je možné porovnať s prípravou kvalitného vína ...


HealthyMe.png

A práve takúto exkluzívnu tmavú čokoládu 70% a 80% Organic, s hodvábne jemnú a nezabudnuteľnú chuťou, pripravuje v Peru firma MCMC pod značkou Healthy Me.

Jej zloženie je iba:
kakaová hmota, kakaové maslo a džús panela. Všetko v Organické kvalite, bez akýchkoľvek dodaných prímesí.

Vďaka tomu je obľúbená u zákazníkov, ktorí majú na čokoládu alergické reakcie.

Je z kakaových bôbov z divokej plantáže, fermentovaných špecifickým, len pre ňu charakteristickým spôsobom.

choco_happygirl.jpg

Neváhajte ochutnať ten zdroj vitamínov a minerálov, ktorý odbúrava stres, dodáva energiu a dobrú náladu.

Ochutnávajte pomaly ...

Nechajte ju veľmi zvoľna rozpúšťať v ústach, a vychutnávajte jej výnimočnú, exotickú chuť (Len silné povahy ju nezjedia celú naraz :-))