Tento eshop používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie.

viac informácií
Prijať všetky cookies Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies
Přihlásit se
Cart 0

Peruanska soľ Inkov z Maras- rarita medzi soľami

Ružová soľ Inkov z Maras, pochádzajúci priamo zo srdca panenskej prírody peruánskych Ánd, je raritou medzi soľami. Tam, kde najčistejšie podzemný horský prameň vyviera na povrch a je rozvádzaný do tisícov plytkých bazénov, sa vďaka slnečným lúčom odparuje voda a vznikajú ružovkasté kryštáliky nasýtené minerálnymi látkami. V SR je známa väčšinou len okruhu našich zákazníkov. Tú pravú, ojedinelou soľ priamo z týchto miest môžete kúpiť len u nás. Stále viac našich zákazníkov tvrdí, že od chvíle, kedy ju začali používať, nechcú už inú! Dodáva potrave zaujímavú chuť a náš organizmus dopĺňa potrebnými minerálmi.

Je veľmi cenená najlepšími kuchármi na svete a používaná k príprave rôznych špecialít. Spestruje prípravu jedál a zlepšuje ich chuť. Hodí sa k príprave prakticky všetkých jedál: rýb, morských plodov, mäsa, omáčok, polievok, šalátov, teplej i studenej kuchyne. Zvýrazňuje intenzitu chuti niektorých plodov - napr. Paradajok, uhoriek a šalátov. Niektorí gurmáni si s ohľadom na túto jej vlastnosť ľahko soľou aj surová jablká a pomaranče. Jej zaujímavou verziou je Soľ Maras údená, ktorá sa údi v špeciálnych udiarňach nad drevom z mandľovníku a pomarančovníka. Počas tohto procesu získavajú kryštáliky soli typickú hnedošedú farbu a neopakovateľnú, prirodzene dymovú chuť i vôňu. Soľ je údená 100% prírodným spôsobom, bez použitia akýchkoľvek chemických látok.

TIPY DO KUCHYNE: Údená soľ má v kuchyni všestranné využitie. Nebojte sa s ňou experimentovať. Čoskoro sa stane skvelým pomocníkom vo Vašej kuchyni. Aby sa neopakovateľná prírodne dymová chuť údené soli čo najviac rozvinula, odporúča sa používať predovšetkým v studenej kuchyni. Zelenina, vajcia či šunka si s Údenú soľou skvele rozumie. Taktiež grilované mäsa a ryby sa s obyčajnou štipkou Údené soli premení na lahôdku ako z udiarne. Avšak ani do teplých jedál sa nemusíme báť Údenú soľ pridať. Napríklad v kombinácii s cestovinami a smotanovou omáčkou, môže plne nahradiť údeninu a docielime tak vegetariánskeho pokrmu à la Carbonara.

Video priamo z Peru o tomto ružovom klenotu môžete zhliadnuť napríklad TU.