Algarrobo -karob peruánsky 100 g

Algarrobo -karob peruánsky  100 g

  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
  • Algarrobo -karob peruánsky  100 g
2,70 EUR
Obj. číslo: 101.022.007
Dostupnosť:       
Výrobca:

OPIS
ALGARROBO – PERUÁNSKY KAROB. Superpotravina. Plody stromu Algarrobo pripomínajú tvarom struky fazule. Majú béžovú farbu a sú svetlejšie ako plody rastúce v Európe. Ich pomletím vzniká sladký prášok nazývaný Karob (Carob) známy ako Svätojánsky chlieb. V chuti pripomína sladké kakao. Je považovaný za zdravú náhradu čokolády. Jeho (u nás vzácnejšia) peruánska odroda má ľahký nádych škorice a je veľmi zaujímavé chuti. Je prirodzene sladký, bez kofeínu má malé množstvo tuku a nespôsobuje alergiu.
Obsahuje prirodzené cukry: glukózu, fruktózu a sacharózu, bielkoviny, pektíny a vlákninu. Obsah vlákniny a pektínu napomáha tráveniu. Ďalej obsahuje minerály, vitamíny, mikroelementy. Okrem iného je zdrojom vitamínu E (známeho ako vitamín mladosti) a kyseliny gallovej (silný antioxidant). Je vhodný pre fajčiarov, podporuje vykašliavanie, po niekoľkých dňoch dochádza k intenzívnemu odchode pľúcneho sekrétu.
Viac informácií o účinkoch tejto rastliny nájdete v HERBÁRI PERUÁNSKYCH BYLÍN.
ZLOŽENIE
Prášok z mletých plodov stromu Algarrobo. Miesto pôvodu je Peru.
Zaručujeme vysokú kvalitu a čistotu.
Váhové varianty: 100, 250, 500 a 1000 gramov.
SPÔSOB POUŽITIA
Prášok Algarrobo sa používa na prípravu nápojov a koktailov, alebo napríklad ako sladidlo do kávy.
Pridáva sa do tort, cukroviniek, dezertov, pudingov, pri výrobe domácich čokolád a kakaových nápojov. Mnohými je Karob cenený viac ako kakao. Vďaka svojmu zloženiu je cenným zdrojom živín. Je určený pre všetkých, ale obzvlášť pre deti, rekonvalescentov, starších a vyčerpaných a pre športovcov.
Môže byť konzumovaný aj v rámci diéty raw food (živej stravy), pretože jeho použitie v potravinách nevyžaduje tepelné spracovanie. Je využívaný ako náhradka kakaa, kávy a čokolády.
Ďalšie možnosti použitia karobu záleží na Vašej fantázii. Dávame ho polovičnú dávku ako kakaa. U detí sa odporúča dennú spotrebu po malých dávkach zvyšovať pomaly až na max. 15 g prášku denne. Karob je možné zmiešať napríklad so strúhaným jablkom alebo iným ovocím, eventuálne s mliečnym výrobkom.
UPOZORNENIE
Skladujte v dobre uzavretom obale.
DODATOČNÉ INFORMÁCIE
Z karob sa získava tiež karobová guma (známa ako múčka svätojánskeho chleba), ktorá sa používa v potravinárskom priemysle ako emulgátor, stabilizátor, zahusťovadlo a je označovaný symbolom E410. Svoje uplatnenie nachádza aj v kozmetike, pri výrobe sirupov a dokonca aj papiera.

Diskusia




  • Kontakt
    UNCARIA ČR, s.r.o.
    Smetanova 3, 466 01 Jablonec nad Nisou
    Tel/fax: +420 483 330 600
    GSM: +420 724 104 120, +420 775 103 506
    E-mail: info@uncaria.cz
  • Newsletter





Copyright ©2019 Uncaria.cz | All rights reserved
Made by: Confusers.cz