Domov >  Anémia

Maiz Morado


Zea mays L.
 MAIZ MORADO – FIALOVÁ KUKURICA.  ANTIOXIDANT- NIELEN PRE ZDRAVIE, ALE AJ PRE KRÁSU TELA. ANTI-AGING. KĽÚČ KU ZDRAVIU
Maiz morado – táto zvláštna odroda kukurice s tmavo fialovými až čiernymi klasmi, pestovaná v Andách, bola známa už pred civilizáciou Inkov a môžeme ju nájsť aj na rôznych keramických predmetoch kultúry Mochica pred viac ako 2500 rokmi.
Všeobecne môžeme povedať, že doktori a výskumní pracovníci sú nadšení výsledkami laboratórnych výskumov, pretože v Maiz morado našli vzácny poklad – „kľúč ku zdraviu“. Produkty z Maiz morado, známe už po storočia, ale len pre miestnych, získavajú v dnešnej dobe renomé a výnimočnú pozíciu na celom svete. To, čo intuitívne vedeli civilizácie ešte pred impériom Inkov, dnes potvrdili moderné vedecké výskumy. Čo robí Violet maiz v dnešnej dobe supermoderných preparátov a piluliek takým jedinečným?

Maiz morado je viac než len „štandardný“ komplex vitamínov (A, B1, B2, B3, C) a minerálov (železo, vápnik, fosfor). Maiz morado je zdrojom najsilnejších prírodných antioxidantov chrániacich membrány buniek a DNA pred zhubnou činnosťou voľných radikálov a genetický kód DNA pred poškodením. Chráni bunky a orgány nielen pred predčasným starnutím, ale zároveň aj pred vznikom mnohých ochorení, obzvlášť civilizačných, ako sú nádorové ochorenia, kardiovaskulárne choroby, cukrovka a obezita.

Je tiež potrebné dodať, že farbivá (antokyaníny) nachádzajúce sa medzi flavonoidmi, ktoré dodávajú zelenine a ovociu tmavú farbu (červenú, fialovú alebo modrú), majú účinky protinádorové a farbivá z kukurice prevyšujú v tomto ohľade aj mnoho iných. Antokyaníny obsiahnuté v tejto odrode kukurice sú podľa výskumov, ktoré sa uskutočňujú v USA, jedny z najlepších na svete a sú vynikajúcou prevenciou predovšetkým proti rakovine hrubého čreva a žalúdka.
 

  
    
Maiz morado reguluje krvný obeh a tlak, chráni cievny systém pred poškodením, zlepšuje mikrocirkuláciu krvi, redukuje hladinu cholesterolu, znižuje riziko srdcového infarktu, vyživuje mozgové bunky a podporuje jeho správnu činnosť. Maiz morado uľahčuje regeneráciu tkanív, napomáha tvorbe kolagénu a chráni organizmus pred bakteriálnymi a vírusovými infekciami a pred plesňami.

Maiz morado pôsobí taktiež aj ako „vnútorná kozmetika“. Podporuje rast a krásu vlasov a nechtov, potlačuje vrásky a zabraňuje ich vzniku, spomaľuje starnutie pokožky a dáva jej svieži, mladistvý vzhľad. Maiz morado významne podporuje činnosť nervovej sústavy. Fialová kukurica je cenená aj pre svoje schopnosti zvýšenia ostrosti videnia a zlepšenia nočného videnia. Veľmi nápomocná je pri obezite, podporuje trávenie a znižuje vstrebávanie sacharidov, bielkovín a lipidov.
 
 MAIZ MORADO ODPORÚČA SA PRI:
 ►Zvýšenej hladine cholesterolu
  Obehových problémoch
  Nedostatočnom prekrvení mozgu
  Zvýšenej lámavosti krvných kapilár
  Všetkých zápaloch, bakteriálnych a vírusových infekciách
  Problémoch so spojivovými tkanivami a pri nedostatku kolagénu
   Zrakových problémoch, obzvlášť pri šeroslepote a zhoršenej ostrosti videnia
  Nádorových ochoreniach
  Artróze
 ► Cukrovke
  Obezite
  Anémii
 ► Vysokom krvnom tlaku
   Proti stresu
   K posilneniu nervovej sústavy
   Proti predčasnému starnutiu
  Pri tráviacich problémoch
Pre jednoduchšie použitie a vyššiu účinnosť je Maiz morado dodávaný vo výhodnej koncentrovanej forme extraktu v kapsulách pod názvom Violet AO.

 
PRE INFORMÁCIU CITUJEME ZO ZÁVEROV NIEKTORÝCH VEDECKÝCH VÝSKUMOV

Štúdia, ktorá bola prevedená na lekárskej fakulte University of Nagoya (Japonsko, prof. T. Shirai Shirai), preukázala, že obsiahnuté látky bránia vzniku rakoviny hrubého čreva.

Podľa Dr. Huga Malaspina z Limy v Peru, fialová kukurica podporuje regeneráciu tkanív, bráni vzniku kardiovaskulárnych ochorení, spomaľuje degeneratívne procesy, zvyšuje prietok krvi a pôsobí proti vzniku vrások.

Nedávne klinické štúdie v Japonsku uverejnené v časopise Biophysical Research Communications dokázali, že fialová kukurica (Zea mays L.) sa môže stať veľkým spojencom v boji proti diabetu a obezite. V roku 2008 výskumný tým z japonskej University Doshisha, Kjóto, objavil, že extrakt z fialovej kukurice zvyšuje aktivitu génu, ktorý reguluje funkciu tukových buniek. Obezita a diabetes sú veľkými zápormi tohto storočia a vlastnosti fialovej kukurice nám dávajú nové nádeje v oblasti prevencie.

Podľa štúdie uverejnenej v časopise Nutraceuticals World, je extrakt z fialovej kukurice ako jeden z najsilnejších antioxidantov, dobrým inhibítorom cholesterolu, chráni očné sietnice a povzbudzuje krvný obeh.
Už len samotné vymenovanie informácií o Violet maiz odôvodňuje potrebu jej zaradenia do každodennej stravy, k zaisteniu ochrany a posilneniu organizmu.
Maiz morado – dôležitý v prevencii, je neoceniteľný aj pri už existujúcom ochorení, pri akýchkoľvek zápaloch a infekciách, a ako cieľavedomá podpora klasickej liečby.

DLHODOBÝM UŽÍVANÍM VIOLET AO SI ZAISTÍTE OCHRANU A POSILNENIE ORGANIZMU A SPOMALENIE PROCESU STARNUTIA.

 


 


Používa sa pri problémoch s:
Anémia  /  Antioxydanty  /  Energia  /  Imunita  /  Koža  /  Mozog, pamäť  /  Nervová sústava  /  Pamäť  /  Revitalizácia  /  Srdce, podpora činnosti  /  Posilnenie organizmu  /  Únava, chronická únava  /  Zrak - podpora
Späť